Pikantní drůbeží jatýrka s červenými fazolemi jsem uvařil jednou v záchvatu náhlé inspirace. Výsledek příjemně překvapil.

Níže najdete naprosto základní recept. Kromě uvedených surovin můžete přidat sterilovanou kukuřici, podle sezónní nabídky lze vylepšit rajčaty a paprikou. Máte-li rádi mexické chutě, přidejte i trochu římského kmínu.

Počet porcí: 4 | Čas přípravy: 30 min. | Čas vaření: 15 min.

Suroviny:

  • 500 g drůbežích jater (kuřecích, krůtích)
  • 1 středně velká cibule
  • 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
  • 2-3 stroužky česneku
  • asi 0,5 dl kečupu (používám jemný)
  • trocha oleje
  • pepř (spousta pepře)
  • sojová omáčka (ideálně hustá polosladká, ale vyhoví i obyčejná)
  • sůl

Postup:

  1. Játra omyjte a pokrájejte na drobné nudličky.
  2. Nakrájejte cibuli na drobno a  stroužky česneku pokrájejte na tenké plátky o síle asi 1mm.
  3. Na oleji zpěňte cibulku spolu s  plátky česneku.
  4. Když cibulka zesklovatí, přidejte játra a dost je opepřete. Játra by měla být mírně pálivá.
  5. Jakmile játra změknou, přidejte kečup a červené fazole včetně nálevu.
  6. Přidejte trochu sójové omáčky. Měla by jídlu dodat trochu slané chuti, rozhodně by neměla převážit. Podle potřeby dosolte ještě solí. Máte-li rádi hodně pálivé, můžete přidat i  chilli.
  7. Jakmile přidáte fazole, vařte už jen krátce, minutku, dvě, aby se fazole nerozvařily.
  8. Jak příloha se asi nejvíce hodí rýže nebo chléb.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.