Pikantní drůbeží jatýrka s červenými fazolemi jsem uvařil jednou v záchvatu náhlé inspirace. Výsledek příjemně překvapil.

Níže najdete naprosto základní recept. Kromě uvedených surovin můžete přidat sterilovanou kukuřici, podle sezónní nabídky lze vylepšit rajčaty a paprikou. Máte-li rádi mexické chutě, přidejte i trochu římského kmínu.

Počet porcí: 4 | Čas přípravy: 30 min. | Čas vaření: 15 min.

Suroviny:

  • 500 g drůbežích jater (kuřecích, krůtích)
  • 1 středně velká cibule
  • 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
  • 2-3 stroužky česneku
  • asi 0,5 dl kečupu (používám jemný)
  • trocha oleje
  • pepř (spousta pepře)
  • sojová omáčka (ideálně hustá polosladká, ale vyhoví i obyčejná)
  • sůl

Postup:

  1. Játra omyjte a pokrájejte na drobné nudličky.
  2. Nakrájejte cibuli na drobno a  stroužky česneku pokrájejte na tenké plátky o síle asi 1mm.
  3. Na oleji zpěňte cibulku spolu s  plátky česneku.
  4. Když cibulka zesklovatí, přidejte játra a dost je opepřete. Játra by měla být mírně pálivá.
  5. Jakmile játra změknou, přidejte kečup a červené fazole včetně nálevu.
  6. Přidejte trochu sójové omáčky. Měla by jídlu dodat trochu slané chuti, rozhodně by neměla převážit. Podle potřeby dosolte ještě solí. Máte-li rádi hodně pálivé, můžete přidat i  chilli.
  7. Jakmile přidáte fazole, vařte už jen krátce, minutku, dvě, aby se fazole nerozvařily.
  8. Jak příloha se asi nejvíce hodí rýže nebo chléb.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *