Nemusíte být zrovna vegetarián, abyste si tyto jednoduché a velmi chutné čočkové karbanátky oblíbili.

Počet porcí: 10-12 ks karbanátků | Čas přípravy: 0,75 h

Suroviny:

  • 150 g čočky (je vhodné čočku předem namočit)
  • 100 g ovesných vloček nechat nabobtnat v mléce
  • 1 cibule
  • petrželová nať
  • 1 vejce
  • 50 g hladké mouky
  • sůl
  • koření

Můžete použít koření pro mletá masa, nebo si karbanátky ochutit jednotlivými ingrediencemi (pepř, česnek, mleté nové koření, kmín, majoránku…). S oblibou k tomu ještě přidávám pískavicí – řecké seno. Nebo do nich přidejte římský kmín a budou chutnat jak falafely.

Postup:

Čočku 20 minut povařte a nechte vychladnout. Z ovesných vloček slijte přebytečné mléko a nasypte k čočce, Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, petrželovou nať, vejce, sůl a koření, Vše promíchejte, přidejte mouku a znovu důkladně promíchejte.

Karbanátky neobalujete, směs lžící kladete přímo na pánev do rozpáleného oleje. Karbanátky smažte dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.